De voorschool vanaf 2018: Swazoom kinderopvang

Vanaf 2018 worden alle peuterspeelzalen in Amsterdam omgezet in kinderopvang met voorschoolse aanbod. Ook Swazoom biedt vanaf het nieuwe jaar kinderopvang in Amsterdam Zuidoost.

Hieronder valt de voorschool, maar ook extra opvang, tussenschoolse opvang en buitenschoolse opvang (BSO).

Wat verandert er vanaf 1 januari 2018?
Op alle kinderdagverblijven van Swazoom bieden we vanaf 1 januari 2018 kinderopvang, waarvan 15 uur voorschool. Op een aantal locaties biedt Swazoom meer vormen van kinderopvang: langere openingstijden dan nu, tussenschoolse opvang en/of buitenschoolse opvang.

Swazoom kinderopvang. Voor wie?
Swazoom kinderopvang is er voor alle ouders die het beste willen voor hun kind. Uw kind is vanaf 2 jaar welkom. Inschrijven bij Swazoom kinderopvang kan al vanaf de geboorte.

Wat kost kinderopvang?
Voor kinderen die voor 1 februari 2017 al 12 uur per week (vier dagdelen) gratis op de voorschool zaten, blijft de voorschool gratis. Voor kinderen die na 1 februari 2017 naar de voorschool zijn gegaan, moeten ouders vanaf 1 januari 2018 een ouderbijdrage betalen. Hoe hoog die bijdrage is, hangt af van uw inkomen. Die ouderbijdrage wordt zo laag mogelijk gehouden. Bijvoorbeeld doordat u kinderopvangtoeslag ontvangt (KOT) of een tegemoetkoming van de gemeente. Swazoom helpt u graag bij het aanvragen van Kinderopvangtoeslag.

Lees de veelgestelde vragen en antwoorden over de veranderingen in de kinderopvang per 1 januari 2018.

Maak een proefberekening
De proefberekening geeft inzicht hoe hoog de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst en de tegemoetkoming van de gemeente is.

Maak hier de proefberekening.

Vragen of hulp nodig? Neem contact met ons op!
Bel 020 – 569 68 14
Of mail kinderopvang@swazoom.nl

Uw kind vrijblijvend inschrijven bij Swazoom kinderopvang?
Schrijf uw kind online in.
Of bel ons op 020 – 569 68 14.