Project Steunouder van start

Sinds 1 januari 2018 is Swazoom gestart met het project Steunouder in Amsterdam Zuidoost. Steunouders zijn getrainde vrijwilligers die hun huis en hart open stellen voor kinderen van wie de ouders de opvoeding tijdelijk als pittig ervaren. Dit geeft ouders ruimte om even op adem te komen, terwijl het kind tijd en aandacht krijgt van de steunouder.

Voorkomen zwaardere zorg
Het doel van Steunouder is om te voorkomen dat er (zwaardere) zorg nodig is in een gezin.

Vraagouders
Vraagouders zijn ouders die door allerlei oorzaken net even een extra steuntje in de rug nodig hebben om alle ballen in de lucht te kunnen houden. Of die door een klein beetje tijd voor zichzelf het beter aan kunnen. Vaak gaan vraagouders door een moeilijke tijd of zijn ze door een moeilijke tijd gegaan.

Steunouders
Steunouders zijn vrijwilligers die ruimte in hun huis, hart en tijd hebben om een ander gezin te ondersteunen. Steunouders vangen kinderen op in hun dagelijkse leven. De kinderen draaien mee in hun gezin en hun tijdsbesteding. De meeste steunouders vangen kinderen een dagdeel tot een dag per week op in hun gezin. Steunouders volgen een tweedaagse training en zijn verplicht een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Meer informatie
Heeft u vragen, wilt Steunouder worden of bent u een ouder die overbelast is?
Aarzel dan niet om contact op te nemen met Lisa Harinck, steunoudercoördinator in Amsterdam Zuidoost via 06-1207 4250 of l.harinck@swazoom.nl.

Lees meer over project Steunouder.