Vacature Buurtbaan Swazoom Welzijn (2 personen)

Geschreven: 5 januari 2022
Deel dit bericht: Ga naar de Instellingen en activeer de optie “Plaats ze handmatig”

Amsterdam zet actieve buurtbewoners in om kwetsbare buurten te versterken. In het concept van Buurtbaan wordt deze actieve bewoner te werk gesteld bij een maatschappelijke organisatie in de buurt. De Buurtbaner maakt hierdoor deel uit van een team van professionals. Buurtbaan gaat van start in Holendrecht, G-buurt en de H-buurt voor de periode van maximaal 2 jaar. De betrokken maatschappelijke organisaties zijn: Venzo, Groene Hub en Swazoom Welzijn. Deze organisaties zijn werkgever en coachen en begeleiden je. 

We zijn op zoek naar initiatiefrijke buurtbewoners die vanuit eigen ervaringskracht willen bijdragen aan de opbouw van de buurt. Met de ambitie om na twee jaar door te willen groeien naar een betaalde baan. 

Een buurtbaan bij Swazoom Welzijn.

Swazoom Welzijn voert haar activiteiten vooral in Amsterdam Zuidoost uit. Dit doen wij in onze jeugdcentra, in de buurthuizen, in scholen en in de wijk. Bij Swazoom Welzijn draait alles om een beter perspectief. Wij ondersteunen de jeugd en de bewoners daarin met het organiseren van activiteiten, workshops, projecten en trajecten. Deze voeren wij zoveel mogelijk uit vanuit wat de jeugd en de bewoners zelf willen en daarom werken wij veel samen met lokale organisaties en bewoners uit de wijk. Voor de vacature Buurtbaan zijn wij opzoek naar iemand die de buurt en de mensen in de buurt goed kent en aan in de buurt aan de slag gaat zodat we de jeugd nog beter kunnen bereiken en ondersteunen. 

Wat ga je doen?

 • Verbindingen leggen met jeugd en hun ouders in Zuidoost. 
 • Het proactief werven en ondersteunen van nieuwe (bewoners)initiatieven, organisaties en bedrijven. 
 • Projecten en activiteiten ondersteunen en uitvoeren.
 • Het actief beheren, onderhouden en versterken van het vrijwilligers- en organisatiebestand.
 • Activeren van bewoners en organisaties en inzet versterken.
 • Het netwerk van bewoners en organisaties in de wijk versterken.
 • Het monitoren en evalueren van opdrachten en het verlenen van nazorg.

Wie zoeken we?

 • Een actieve buurtbewoner (12-23 jaar) die de buurt goed kent en bekend is met de bewoners en hun uitdagingen.
 • Actief is in de buurt en veel in gesprek is met bewoners.
 • Goed weet wat de wensen van jeugd en jongeren zijn, die weet wat er speelt tussen buurtbewoners en mensen durft aan te spreken.
 • De verbinding kan zijn tussen bewoners en de maatschappelijke organisaties. 
 • Een wens heeft om zichzelf te ontwikkelen. 
 • Iemand met lef en ideeën, initiatief toont en goed kan samenwerken.
 • Beschikt over beroepsvaardigheden zoals; op tijd komen, aan afspraken houden, gezag kunnen accepteren, overwicht op de doelgroep hebben en initiatief nemen.
 • (Oud)deelnemer is van onze activiteiten en afkomstig van de doelgroep of is opgegroeid in 1 van de ontwikkelwijken van stadsdeel Zuidoost.
 • Is een sleutelfiguur binnen jongerengroepen in Amsterdam Zuidoost en is in staat om als rolmodel te fungeren en is minimaal een jaar vrijwillig actief in de wijk.
 • Gaat (nog) niet naar school of is nog bezig met zijn/haar opleiding. Er wordt toegewerkt naar het afronden van minimaal een mbo-niveau 4 diploma.
 • We richten ons op mensen die een uitkering ontvangen van WPI en die willen doorgroeien naar een betaalde baan binnen een sociaal maatschappelijke organisatie.

We vragen je ons te vertellen over

 • Welke buurtbewoners wil je bereiken en welke ideeën heb je voor de buurt?
 • Hoe denk je hieraan zelf bij te dragen? Met welk idee, project en op welke wijze?
 • Wat kun je al goed en wat wil je nog (beter) leren?
 • Hoe zie je jezelf samenwerken met professionals?

Wat bieden we?

 • Een buurtbaan van minimaal een jaar voor 32 uur, ma t/m do (24 uur werken en 8 uur coaching en leren), waarbij je deel uitmaakt van het team van Swazoom Welzijn.
 • Voor 8 uur per week ontvang je begeleiding en coaching vanuit de werkorganisatie en neem je deel aan een leertraject.
 • Je krijgt een werkplek bij Swazoom Welzijn en bent veel in de buurt om bewoners beter te leren kennen en je je netwerk gaat verbreden.
 • Een passend salaris conform CAO Sociaal Werk; Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. Met een bruto-inkomen van € 1.503,- bij 32 uur (incl. een 13e maand en vakantiegeld).
 • We organiseren dinsdag 11 jan 2022 om 14.00 uur een informatiebijeenkomst waar je al je vragen kunt stellen.
 • Streefdatum start Buurtbaan: 1 februari 2022

Ben je enthousiast en geïnteresseerd?

Ben jij tussen de 18 en 23 jaar en kan jij ons helpen om nog beter verbinding te leggen met de mensen in de wijk? 

Kom naar de informatie bijeenkomst Buurtbaan op dinsdag 11 jan van 14.00 – 16.00 uur.

Locatie: De Groene Hub, Holendrechtplein 44 (in de oude Lotussschool achter restaurant Amore Mio) Tijdens de informatie bijeenkomst kun je intekenen voor een sollicitatiegesprek.

Of mail je cv met een motivatiebrief waarin jij uitlegt waarom jij de juiste persoon bent voor deze buurtbaan voor 12 januari 2022 naar Swazoom Welzijn ter attentie van Raoul White naar m.derby@swazoom.nl

Heb je vragen? Marcello Dellostretto staat je graag te woord: tel. nr. 0613344309.  Meer over Swazoom lees je op www.swazoom.nl. Houd er vast rekening mee dat de gesprekken plaatsvinden in januari (week 3 en 4).  

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

SWAZOOM KINDEROPVANG THEMA WINTER: IN DE WOLKEN - MET DOTJES SNEEUW. 🔊 Ouders met een peuter en/of kleuter, het is weer tijd voor een leuke Swazoom Kinderopvang Ouder & Kind thuis-activiteit! 😄Het is winter en sommige mensen dromen dan van sneeuw. Een stille witte wereld. We wachten niet langer op het weer en maken een eigen wolk met sneeuwvlokjes. Volg onze instructie en veel plezier samen! ❄😄🌨😄❄ Delen=aardig.Kijk op www.swazoom.nl/kinderopvang/ voor meer informatie over Swazoom Kinderopvang. U kunt op onze website ook gelijk een proefberekening maken en uw kind inschrijven via het online-inschrijfformulier.#swazoomkinderopvang #kinderopvang #knutselen #motoriek #motoriekoefenen #winter #ouderenenkindactiviteit #peuterontwikkeling #kindontwikkeling #spelendleren #samenzijn #samenspelen #samenleren #creativiteit #bso #voorscholen #voorschoolisvoorsprong #peuters #kleuters #kinderen ... Meer weergevenMinder weergeven

SWAZOOM KINDEROPVANG THEMA WINTER: IN DE WOLKEN - MET DOTJES SNEEUW. 
🔊 Ouders met een peuter en/of kleuter, het is weer tijd voor een leuke Swazoom Kinderopvang Ouder & Kind thuis-activiteit! 😄

Het is winter en sommige mensen dromen dan van sneeuw. Een stille witte wereld. We wachten niet langer op het weer en maken een eigen wolk met sneeuwvlokjes. Volg onze instructie en veel plezier samen! ❄😄🌨😄❄ Delen=aardig.

Kijk op https://www.swazoom.nl/kinderopvang/ voor meer informatie over Swazoom Kinderopvang. U kunt op onze website ook gelijk een proefberekening maken en uw kind inschrijven via het online-inschrijfformulier.
#swazoomkinderopvang #kinderopvang #knutselen #motoriek #motoriekoefenen #winter #ouderenenkindactiviteit #peuterontwikkeling #kindontwikkeling #spelendleren #samenzijn #samenspelen #samenleren #creativiteit #bso #voorscholen #voorschoolisvoorsprong #peuters #kleuters #kinderen

SWAZOOM KINDEROPVANG THEMA WINTER: WANTEN VOOR WARME HANDEN- KNIPPEN EN SCHEUREN! 🔊 Ouders met een peuter en/of kleuter, het is weer tijd voor een leuke Swazoom Kinderopvang Ouder & Kind thuis-activiteit! 😄In de winter dragen we handschoenen of wanten om onze handen warm te houden. Maak nu samen met je peuter of kleuter wanten van papier. Op een leuke en speelse manier oefent je kind met de fijne motoriek, de spieren in de hand en vingers die nodig zijn om te leren schrijven. Volg onze instructie en veel plezier samen! 😄🟦✂️ 🟧🖍🟩🧤 Delen=aardig.Kijk op www.swazoom.nl/kinderopvang/ voor meer informatie over Swazoom Kinderopvang. U kunt op onze website ook gelijk een proefberekening maken en uw kind inschrijven via het online-inschrijfformulier.#swazoomkinderopvang #kinderopvang #knutselen #motoriek #motoriekoefenen #winter #ouderenenkindactiviteit #peuterontwikkeling #kindontwikkeling #spelendleren #samenzijn #samenspelen #samenleren #creativiteit #bso #voorscholen #voorschoolisvoorsprong #peuters #kleuters #kinderen ... Meer weergevenMinder weergeven

SWAZOOM KINDEROPVANG THEMA WINTER: WANTEN VOOR WARME HANDEN- KNIPPEN EN SCHEUREN! 
🔊 Ouders met een peuter en/of kleuter, het is weer tijd voor een leuke Swazoom Kinderopvang Ouder & Kind thuis-activiteit! 😄

In de winter dragen we handschoenen of wanten om onze handen warm te houden. Maak nu samen met je peuter of kleuter wanten van papier. Op een leuke en speelse manier oefent je kind met de fijne motoriek, de spieren in de hand en vingers die nodig zijn om te leren schrijven. Volg onze instructie en veel plezier samen! 😄🟦✂️ 🟧🖍🟩🧤 Delen=aardig.

Kijk op https://www.swazoom.nl/kinderopvang/ voor meer informatie over Swazoom Kinderopvang. U kunt op onze website ook gelijk een proefberekening maken en uw kind inschrijven via het online-inschrijfformulier.
#swazoomkinderopvang #kinderopvang #knutselen #motoriek #motoriekoefenen #winter #ouderenenkindactiviteit #peuterontwikkeling #kindontwikkeling #spelendleren #samenzijn #samenspelen #samenleren #creativiteit #bso #voorscholen #voorschoolisvoorsprong #peuters #kleuters #kinderen

De peuters die hebben deelgenomen aan onze Kerstschool op locatie Voorschool De Sterretjes hebben weer genoten van de leuke creatieve groepsactiviteiten. Wat waren ze trots op hun werkjes en wij natuurlijk ook! 👍👏😄 Bekijk hun knutselwerkjes met de Thema's Winter en Feest. ❄🧤🎆🎇🖌🎨✂️🖍 Wat vinden jullie van hun prachtige creaties?😄Kijk op www.swazoom.nl/kinderopvang/ voor meer informatie over Swazoom Kinderopvang. U kunt op onze website ook gelijk een proefberekening maken en uw kind inschrijven via het online-inschrijfformulier.#swazoomkinderopvang #kinderopvang #kerstschool #knutselen #knutselwerkjes #verven #winter #feest #peuterontwikkeling #kindontwikkeling #spelendleren #samenzijn #samenspelen #samenleren #creatiefbezigzijn #creativiteit #BSO #voorscholen #voorschoolisvoorsprong #peuters #kleuters #kinderen ... Meer weergevenMinder weergeven

De peuters die hebben deelgenomen aan onze Kerstschool op locatie Voorschool De Sterretjes hebben weer genoten van de leuke creatieve groepsactiviteiten. Wat waren ze trots op hun werkjes en wij natuurlijk ook! 👍👏😄 

Bekijk hun knutselwerkjes met de Themas Winter en Feest. ❄🧤🎆🎇🖌🎨✂️🖍 Wat vinden jullie van hun prachtige creaties?😄

Kijk op https://www.swazoom.nl/kinderopvang/ voor meer informatie over Swazoom Kinderopvang. U kunt op onze website ook gelijk een proefberekening maken en uw kind inschrijven via het online-inschrijfformulier.
#swazoomkinderopvang #kinderopvang #kerstschool #knutselen #knutselwerkjes #verven #winter #feest #peuterontwikkeling #kindontwikkeling #spelendleren #samenzijn #samenspelen #samenleren #creatiefbezigzijn #creativiteit #bso #voorscholen #voorschoolisvoorsprong #peuters #kleuters #kinderenImage attachment

SWAZOOM KINDEROPVANG THEMA WINTER: VOER DE VOGELS - PINDAKAAS MET VOGELZAAD.🔊 Ouders met een peuter en/of kleuter, het is weer tijd voor een leuke Swazoom Kinderopvang Ouder & Kind thuis-activiteit! 😄In de winter is het niet altijd makkelijk voor vogels om eten te vinden. Wil je de vogels een handje helpen? Maak dan met een lege wc-rol, pindakaas en vogelzaad een lekker hapje voor vogels. Met een beetje geluk kun je de vogels zien wanneer ze aan het eten zijn. Volg onze instructie en veel plezier samen! 🐦😄🦜 Delen=aardig.Kijk op www.swazoom.nl/kinderopvang/ voor meer informatie over Swazoom Kinderopvang. U kunt op onze website ook gelijk een proefberekening maken en uw kind inschrijven via het online-inschrijfformulier.#swazoomkinderopvang #kinderopvang #vogelsvoeren #vogels #wintertijd #winter #ouderenenkindactiviteit #peuterontwikkeling #kindontwikkeling #spelendleren #samenzijn #samenspelen #samenleren #creativiteit #bso #voorscholen #voorschoolisvoorsprong #peuters #kleuters #kinderen ... Meer weergevenMinder weergeven

SWAZOOM KINDEROPVANG THEMA WINTER: VOER DE VOGELS - PINDAKAAS MET VOGELZAAD.
🔊 Ouders met een peuter en/of kleuter, het is weer tijd voor een leuke Swazoom Kinderopvang Ouder & Kind thuis-activiteit! 😄

In de winter is het niet altijd makkelijk voor vogels om eten te vinden. Wil je de vogels een handje helpen? Maak dan met een lege wc-rol, pindakaas en vogelzaad een lekker hapje voor vogels. Met een beetje geluk kun je de vogels zien wanneer ze aan het eten zijn. Volg onze instructie en veel plezier samen! 🐦😄🦜 Delen=aardig.

Kijk op https://www.swazoom.nl/kinderopvang/ voor meer informatie over Swazoom Kinderopvang. U kunt op onze website ook gelijk een proefberekening maken en uw kind inschrijven via het online-inschrijfformulier.
#swazoomkinderopvang #kinderopvang #vogelsvoeren #vogels #wintertijd #winter #ouderenenkindactiviteit #peuterontwikkeling #kindontwikkeling #spelendleren #samenzijn #samenspelen #samenleren #creativiteit #bso #voorscholen #voorschoolisvoorsprong #peuters #kleuters #kinderen

***Verlenging reactie datum***🔊 VACATURE SWAZOOM KINDEROPVANG: Wij zijn op zoek naar een enthousiaste pedagogisch medewerker Voorschool Plus en Voorschool Plus Plus!➡️ Als pedagogisch medewerker op de Voorschool Plus en Voorschool Plus Plus (dit is een pilot in Amsterdam) speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen van 2-4 jaar die opgroeien in een bruisend stadsdeel met veel culturele diversiteit.Wil je werken in het kleurrijkste stadsdeel van Amsterdam? Wil jij een verschil maken voor de jongste generatie in Amsterdam Zuidoost? Geef jij kinderen een plek waar zij zich prettig en veilig voelen? Heb jij een opleiding pedagogiek of vergelijkbare HBO opleiding afgerond? Klik dan snel op de link om de rest van de vacature te lezen en solliciteer! Delen = aardig. swazoom.nl/_nieuws/pedagogisch-medewerker-voorschool-plus-en-voorschool-plus-plus-27uur-4-dagen#vacature #swazoomkinderopvang #kinderopvang #voorschoolplus #pedagogischmedewerker #amsterdamzuidoost #voorscholen #bso #voorschoolisvoorsprong #gelijkekansen #spelendleren #samenspelen #samenleren #creativiteit #peuterontwikkeling #kindontwikkeling #peuters #kinderen ... Meer weergevenMinder weergeven

***Verlenging reactie datum***
Meer laden

Activiteitenkalender

<< jan 2022 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Geen activiteiten
Bekijk hier alle activiteiten
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial