Dag van de Voorschool 23.01.2019

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum/data - 23 jan
09:30 - 12:00

Categorieën

Terug naar zoeken


Dag van de Voorschool

Op woensdag 23 januari a.s. organiseert de gemeente Amsterdam de Dag van de Voorschool.

De voorschool bereidt kinderen voor op de basisschool, zodat zij een goede start hebben. De voorschool is een kinderopvangvoorziening waar kinderen tussen 2 en 4 jaar spelend leren. Er is veel aandacht en tijd voor taalspelletjes, voorlezen, tekenen, luisteren, zingen en bewegen. Het programma en de werkwijze van de voorschool sluiten aan bij het programma en de werkwijze in groep 1 en 2. Hierdoor is voor uw kind de overgang naar de basisschool makkelijker.

Wat kunt u verwachten op 23 januari?

De (deelnemende) voorscholen van Swazoom openen hun deuren van 09.30 tot 12.00 uur. Informeert u zich over de voorschoolse programma’s, de kosten en de vergoedingen. U kunt samen met uw kind of kleinkind een rondleiding krijgen en het is ook mogelijk om uw kind direct in te schrijven. Dit kan vanaf het moment dat uw kind 1 jaar oud is.

Waar vindt u de voorschool?

Klik op  Dag van de Voorschool Swazoom voor de deelnemende voorscholen van Swazoom.

Kijk op Swazoom-voorscholen voor meer informatie over onze voorscholen.

De voorschool in 2019

Vanaf 1 januari kunnen kinderen een halfjaar eerder naar de voorschool. Alle Amsterdamse peuters van 2 tot 4 jaar mogen 16 uur per week naar de voorschool. Kijk met de voorschool bij u in de buurt wat er mogelijk is. De Dag van de Voorschool is een goed moment om u hierover te informeren.