Voorschool Plus

De voorschool is een plek waar peuters spelend leren en ouders elkaar kunnen ontmoeten. Op de voorschool krijgen de peuters van 2,5 tot 4 jaar spelenderwijs vaardigheden die zij nodig hebben voor een goede start op de basisschool. De Voorschool Plus is een voorschool voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Uw kind komt twee ochtenden en twee middagen naar de Voorschool Plus. Per groep komen er op de Voorschool Plus maximaal 8 peuters spelen. Dit onder begeleiding van twee gespecialiseerde pedagogisch medewerkers. In deze kleine groep krijgt uw kind extra veel aandacht en individuele begeleiding op de gebieden waar dit nodig is. Voor extra ondersteuning maken wij gebruik van de expertise vanuit het OKT (ouder- en kindteam).

De Voorschool Plus is gevestigd in de Prof. dr. I.C. van Houteschool . Dit betekent niet dat uw kind ook automatisch naar de van Houteschool gaat. Uw kind gaat na de Voorschool Plus naar een school of vervolgsetting die het best bij hem of haar past.

Klik op onderstaande info. flyers voor meer informatie over Voorschool Plus.

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden
Peuters die in aanmerking komen voor de Voorschool Plus worden onder andere door de volgende instanties aangemeld: OKC, GGD, AMC, MEE, MOC ’t Kabouterhuis, Altra, de huisarts, Swazoom en kinderdagverblijven. Na aanmelding wordt door een orthopedagoog gekeken of de Voorschool Plus de juiste plek is voor uw kind. Als u meer informatie wilt of een kind wilt aanmelden kunt u contact opnemen met de Kind- Ouderadministratie van Swazoom. Dit kan op maandag t/m donderdag van 08.30-16.30 uur via telefoonnummer 020-569 68 14.

Hier kunt u de aanmeldingscriteria downloaden.