De voorschool

De voorschool biedt voor peuters van 2 ½ – 4 jaar een fijne, stimulerende speelomgeving. Op de voorschool leert uw kind, al spelend, vaardigheden die het nodig heeft voor een goede start op de basisschool. De voorschool zit (meestal) in hetzelfde gebouw als de basisschool, werkt daar nauw mee samen en gebruikt soortghelijke methodes. Zo heeft uw kind een grotere kans om de school met succes te doorlopen.

Lees hier over de veranderingen per 1 januari 2018

Wanneer uw kind een VVE-indicatie heeft (dit wordt met u besproken als u met uw kind bij het Ouder- & Kindteam (OKT) komt), gaat hij of zij, tot eind 2017, vier ochtenden of middagen naar de voorschool. Zonder VVE-indicatie kan uw kind twee ochtenden of middagen komen. Per groep komen er maximaal 16 peuters spelen onder begeleiding van twee gediplomeerde pedagogisch medewerkers. Door deze begeleiding krijgen de peuters veel aandacht en als extra hulp nodig is, kan die ook geboden worden.

Mogelijkheid tot bijkopen extra dagdelen voorschool
Kinderen die de voorschool (VVE-peuterspeelzaal) van Swazoom nu twee dagdelen per week bezoeken, kunnen, tot eind 2017, vier dagdelen naar de voorschool komen tegen een vergoeding. Klik hier voor meer informatie.

U kunt hieronder de video “een dag op de voorschool” bekijken om een idee te krijgen over wat we samen met uw kind doen op de voorschool.

AANMELDEN?

Kik hier voor meer informatie.