Vacature Clustermanager Kinderopvang (24-28 uur per week)

Swazoom werkt aan de beste ontwikkelingskansen voor kinderen en jongeren in Amsterdam Zuidoost. We doen dat op onze kinderopvang met voorscholen en door ons kinder- en jongerenwerk. We werken in de scholen, buurthuizen, de wijk en op onze eigen locaties.  Swazoom Kinderopvang biedt (o.a.) kinderopvang met voorschoolse educatie voor peuters.

Voor onze kinderopvanglocaties zijn wij op zoek naar een bevlogen Clustermanager.

Als Clustermanager heb je een leidinggevende functie in het hart van onze organisatie. Je maakt de werkplanning en zorgt voor de realisatie hiervan. Daarbij geef je dagelijks leiding aan een groep van 15 tot 20 pedagogisch medewerkers binnen een cluster van VVE-kinderopvanglocaties. Je begeleidt hen in de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging binnen de kinderopvanglocatie. De groepen kinderen en soort opvang kan variëren van VVE-kinderopvang (voor- en vroegschoolse educatie) tot reguliere buitenschoolse, tussenschoolse en/of naschoolse opvang. Je valt onder de verantwoordelijkheid van de directie en rapporteert rechtstreeks aan hen.

Wat ga je doen? 

  • Zorgdragen voor de kwalitatieve en getalsmatige juiste bezetting van pedagogisch medewerkers, op basis van een jaarurensystematiek;
  • Opstellen en coördineren van de verschillende werkzaamheden binnen jouw cluster op basis van de werkplannen;
  • Het bewaken van de kwaliteit van de kinderopvang;
  • Op inspirerende, krachtige en praktische wijze leidinggeven aan alle medewerkers in jouw cluster;
  • De verbindende schakel zijn tussen het organisatiebeleid, de praktische uitvoering en de medewerkers;
  • Bijdragen aan innovatie binnen Swazoom;
  • Beheren van de budgetten van jouw cluster, inclusief de administratie hiervan;
  • Het signaleren en rapporteren aan de directie van knelpunten in de operatie en richting geven aan een efficiënte inrichting en uitvoering van dit kritieke proces;
  • Deelnemen aan en bewaken van de uitvoering van overleg- en samenwerkingsvormen;
  • Het onderhouden van contact met de relevante stakeholders als scholen, de Inspectie en/of gemeente;

Wie zoeken wij?
We zoeken een enthousiaste en ervaren leidinggevende, bij voorkeur met ervaring uit de kinderopvang met minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van pedagogiek. Je hebt affiniteit met werken in een cultureel diverse omgeving.

Wat bieden we je?
Een zelfstandige functie met ruimte voor eigen inbreng in een organisatie met een open en informele werksfeer. Je werkt met bevlogen en ervaren medewerkers die kwaliteit hoog in het vaandel hebben. De overeenkomst is voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie is ingedeeld in schaal 10 van CAO Kinderopvang, het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimum € 2.999,-, maximum € 4.034,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 upw).

Waar kom je te werken?
Swazoom biedt kinderopvang op meer dan 30 locaties in Amsterdam Zuidoost. Daarnaast bieden we, naast de voorschool, extra opvangmogelijkheden zoals tussenschoolse en buitenschoolse opvang (BSO). We doen ook jongerenwerk in de wijk. Zo creëren we voor kinderen en jongeren een stimulerende, herkenbare en veilige omgeving, door de inzet van onze pedagogische expertise. Ons uitgangspunt is: “wij zijn er voor je”. We hebben een affectieve relatie met ouders, kinderen en jongeren en zijn betrokken bij de bewoners van onze wijk. Samen met hen en met het onderwijs, de zorg, het (lokale) bedrijfsleven en de gemeente, vergroten wij hun perspectief.  Zodat zij zich thuis, op (de voor)school, in de wijk, in hun vrije tijd en bij hun werk kunnen ontwikkelen en hun kansen kunnen vergroten en benutten.

Heb je vragen?
Lisa Harinck staat je graag te woord: tel. nr. 020 – 569 68 67. Meer over Swazoom lees je op www.swazoom.nl.

Heb je interesse in deze functie? 
Mail dan vóór 01 maart 2019 je CV én motivatie naar werken@swazoom.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld.