Vacature Ouderconsulent parttime (8 tot 24 uur)

Vacature Ouderconsulent parttime
voor 8 tot 24 uur per schoolweek

Over de organisatie:
Swazoom is een instelling in Amsterdam Zuidoost die zich ten doel stelt aantoonbaar bij te dragen aan het vergroten van de kansen voor kind en gezin in de Nederlandse maatschappij. Dit doet zij door, in samenspraak met gezin en aanbieders in de keten, op preventie gerichte diensten te bieden.

Swazoom biedt:

 • Voorschoolse Educatie op de voorscholen voor kinderen van 2 tot 4 jaar
 • Ouderbetrokkenheid voor ouders met kinderen op de voorscholen en het basisonderwijs
 • Een vrijetijdsaanbod voor kinderen, tieners en jongeren van 4 tot 23 jaar
 • Ontmoetingsactiviteiten voor volwassenen

Over de vacature:
Het team ouderbetrokkenheid van Swazoom ziet het als haar taak om ouders te betrekken bij de (school)ontwikkeling van hun kind thuis, op school en in hun vrije tijd. Op de voorschool en basisschool is de ouderconsulent een spin in het web. De ouderconsulent legt verbanden tussen ouders, school, leerkrachten, leidsters, opvoedinstanties, buurtvoorzieningen, enzovoort. De activiteiten zijn laagdrempelig, dat wil zeggen: toegankelijk en herkenbaar voor alle ouders. De ouderconsulent organiseert bijvoorbeeld themabijeenkomsten, koffieochtenden, verteltasbijeenkomsten en educatieve excursies met ouders, waar bij altijd het stimuleren van ouders om ook thuis met hun kind aan de slag te gaan centraal staat. Ook voor een individueel gesprek over het ouderschap, het schoolsysteem of de (school)ontwikkeling van hun kind kunnen ouders bij de ouderconsulent terecht.

Wij vragen:
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste kandidaat met een afgeronde HBO opleiding Pedagogiek of een gelijkgestelde opleiding op HBO aangevuld met relevante trainingen en/of cursussen. Kennis van ouderbetrokkenheid is een vereiste evenals het kunnen overleggen van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Verder is het van belang dat je over de volgende competenties beschikt:

 • Tactvol en geduldig (in contacten met ouders/samenwerkingspartners)
 • Doortastend en proactief
 • In staat om verbindingen te kunnen leggen
 • Empathisch vermogen
 • Goed kunnen luisteren
 • In staat om een relatie aan te gaan met ouders, met een professionele distantie
 • In staat zijn om de wens van de school aan te laten sluiten bij de kaders van Swazoom
 • Affiniteit met diversiteit aan culturen
 • Kunnen communiceren op alle niveaus

Wij bieden:
Een zelfstandige functie met ruimte voor eigen inbreng, in een organisatie met een open en informele werksfeer. De overeenkomst is voor bepaalde tijd tot 12 juli 2019. De functie is ingedeeld in schaal 7 van CAO Kinderopvang, het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimum € 2.215,-, maximum € 2.933,- per maand bij een fulltime dienstverband.

De werkdagen zullen in nader overleg bepaald worden en zijn mede afhankelijk van het aantal uren (het is mogelijk om ouderconsulent te zijn op meerdere scholen); de ochtenden zijn essentieel. De werkuren zijn verdeeld over de schoolweken, in de schoolvakanties ben je vrij, dit wordt verdisconteerd in je contracturen.

Voor vragen kun je contact op nemen met Willemijn Beekman tel nr. 020-5696867.

Heb je interesse dan kun je je CV en motivatie per mail sturen naar werken@swazoom.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.