Vacature Pedagogisch medewerker (HBO) 27 uur per week

Enthousiaste HBO pedagogisch medewerker gezocht voor voorschool de Egeltjes

VS Egeltjes bestaat momenteel uit 2 groepen. Per maart openen we een 3e groep op maandag, dinsdag en donderdag. Deze groep zal een hechte samenwerking opbouwen met de As-Soeffah school, een islamitische basisschool. Naast het VVE-aanbod zal in deze groep aandacht zijn voor islamitische componenten (bijvoorbeeld liedjes, verhaaltjes, feesten).

Sta jij open voor alle culturen en stel je kwaliteit voorop? Wil je werken in het kleurrijkste stadsdeel van Amsterdam? Ben jij een enthousiaste HBO’er met minimaal een afgeronde opleiding pedagogiek of vergelijkbare HBO opleiding? Dan zoeken we jou!

Als pedagogisch medewerker op de voorschool speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen vanaf 2 jaar die opgroeien in Amsterdam Zuidoost, een bruisend stadsdeel met veel culturele diversiteit.

Je draagt bij aan het vergroten van de ontwikkelingskansen van deze kinderen om zo de overgang naar het basisonderwijs zo klein mogelijk te maken. De voorschool besteedt extra aandacht aan de algehele ontwikkeling en in het bijzonder aan de taalontwikkeling van het kind.

Wat ga je doen?
Samen met een collega sta je op een groep van maximaal 16 kinderen. Naast het uitvoeren van de werkzaamheden, zorgtaken en opvoedtaken in de voorschool, werk je ook aan:

 • Begeleiden en ontwikkelen van peuters, onder andere door het signaleren van eventuele ontwikkelingsproblemen en de behoefte aan opvoedondersteuning, zodat er sprake is van een sociaal en emotioneel veilig leerklimaat.
 • Stimuleren van de ouderbetrokkenheid, zodat ouders zoveel mogelijk betrokken zijn bij de ontwikkeling van hun kinderen en daar actief aan bijdragen.
 • Observeren en toetsen van kinderen zodat kan worden nagegaan of de beoogde resultaten zijn bereikt. Indien nodig stel je handelingsplannen op.
 • Begeleiden en coachen van collega pedagogisch medewerkers op de groep.
 • Communicatie met ouders, scholen en partners, zoals de GGD.

Wat vragen wij?
Enthousiaste kandidaten HBO met minimaal een afgeronde opleiding pedagogiek of vergelijkbare HBO opleiding. Bij voorkeur gecertificeerd in en ervaring met een VVE-programma (Piramide en/of Puk & KO). Heb je deze certificering niet? Dan kun je deze via Swazoom behalen. Het voldoen aan de wettelijk geldende Amsterdamse Taalnorm en het kunnen overleggen van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist.

Verder vinden we het belangrijk dat je over de volgende competenties beschikt:

 • Je staat open voor andere culturen en je ben je bewust van de mogelijke effecten van cultuurverschillen;
 • Je bent sensitief voor de gevoelens van kinderen en ouders en in het bijzonder voor kinderen en ouders met een migrantenachtergrond, je kunnen verplaatsen in hun situatie;
 • Je hebt oog voor sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen in Amsterdam Zuidoost;
 • Je bent creatief en oplossingsgericht;
 • Je werk zelfstandig en initiatiefrijk: je kunt je dagelijkse werkzaamheden uitvoeren zonder directe leiding op de werkvloer (deze is meer op afstand);
 • Iemand die naast het werken met de peuter 1 dag per week als combinatiefunctionaris wil werken in de kleutergroepen van de school
 • Iemand die in staat is de groep te ontwikkelen en de samenwerking verder vorm te geven

Wat bieden we je?
Een zelfstandige functie met ruimte voor eigen inbreng, in een organisatie met een open en informele werksfeer. De overeenkomst is voor bepaalde tijd tot en met 31 december 2019. De functie is ingedeeld in schaal 7 van CAO Kinderopvang, het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimum € 2.265,- tot maximum € 2.999,- per maand bij een fulltime dienstverband. Wij bieden je ruime scholingsmogelijkheden.

Heb je vragen?
Clustermanager Lisa van der Sluijs-Harinck staat je graag te woord: tel nr.: 06 12 07 42 50.
Meer over Swazoom lees je op www.swazoom.nl.

Heb je interesse?
Mail dan zo spoedig mogelijk je CV en motivatie naar werken@swazoom.nl.